CARPACCIO WOŁOWE Z POLĘDWICY, rukola, paluchy własnego wypieku, ser parmezan,sól morska, oliwa
300 gTATAR WOŁOWY Z POLĘDWICY, paluchy własnego wypieku, żółtko, pikle, szprotka, szalotka
300 gTATAR Z ŁOSOSIA na chrupiącej bazie ryżowej, ogórek, szalotka, kapary, oliwa z oliwek
300 gROSÓŁ Z KLUSKAMI SZARYMI
300 mlROSÓŁ CZOSNKOWY Z GRZANKAMI
300 mlŻUREK Z KIEŁBASĄ I ZIEMNIAKAMI
300 mlŻUREK Z KIEŁBASĄ I JAJKIEM
300 mlŻUREK W CHLEBIE Z KIEŁBASĄ
300 mlPOMIDOROWA Z MAKARONEM
300 mlRYBNA TAJSKA ŁOSOŚ, OWOCE MORZA mleczko kokosowe, trawa cytrynowa, liść limonki
300 mlŻEBERKA PIECZONE, SOS WŁASNY ziemniaki opiekane, kapusta zasmażana, musztarda
GULASZ W CHLEBIE, z jogurtem domowym
KOTLET SCHABOWY Z KOŚCIĄ, smażony na smalcu, pieczone ziemniaki w mundurkach
KOTLET SCHABOWY SMAŻONY NA SMALCU, masełko czosnkowe, pieczone ziemniaki w mundurkach
KOTLET DE VOLAILLE Z PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI z masełkiem, pietruszką i serem mozzarella
FILET Z KURCZAKA W JAJKU Z PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI
POLEDWICZKI WIEPRZOWE Z KURKAMI Z OPIEKANYMI ZIEMNIAKAMI
PLACKI ZIEMNIACZANE Z GULASZEM DOMOWYM, okraszane serem mozzarella i jogurtem
STEK WOŁOWY Z KONFITURĄ Z CZERWONEJ CEBULI, rozmaryn, pieczone ziemniaki w mundurkach, sałatka śródziemnomorska, masło do wyboru
BURGER WOŁOWY XXL, Z FRYTKAMI sałata ogórek pomidor cheddar sos hamburgerowy prażona cebulką masło do wyboru
KREWETKI SMAŻONE NA MAŚLE KLAROWNYM, czosnek, białe wino, cebulka dymka, paluchy z domowego wypieku
GOLONKA PEKLOWANA, PIECZONA LUB GOTOWANA, ziemniaki pieczone, kapusta zasmażana, chrzan, musztarda, oliwa czosnkowa
NALEŚNIKI z musem czekoladowo-orzechowym
NUGETSY Z KURCZAKA z frytkami i surówką
PIEROGI UKRAINSKIE
ROŻYCZKI Z KALAFIORA panierowane smażone na oliwie
MAKARON PAD THAI MAKARON RYŻOWY, WARZYWA MIESZANE, OLEJ KOKOSOWY, KIEŁKI FASOLI MUNG, SOS Z LIMONKI
RISOTTO KREMOWE DYNIOWE RYŻ, DYNIA, GROSZEK ZIELONY, ŚMIETANKA
ŁOSOŚ PIECZONY Z GRILLA z masłem czosnkowym, z risotto kremowym
ŁOSOŚ GOTOWANY W JARZYNACH, z risotto kremowym
TAGLIATELLE – owoce morza (kalmary, małże, krewetki), na oliwie czosnkowej z parmezanem
TAGLIATELLE Z POLĘDWICĄ WOŁOWĄ,W SOSIE GRZYBOWYM (GRZYBY LEŚNE)
NERO Z KREWETKAMI i podgrzybkami na smietanie
PAD THAI RYŻOWY Z ŚWIEŻYMI WARZYWAMI Z KURCZAKIEM, LUB KREWETKAMI
KLUSKI SZARE ZIEMNIACZANE Z CEBULĄ
KLUSKI SZARE ZIEMNIACZANE Z CEBULĄ I BOCZKIEM I BRYNDZĄ
KLUSKI SZARE ZIEMNIACZANE ZE SKWARKAMI
MICHA PIEROGOWA 12 szt.
UKRAINSKIE (ser, cebula, ziemniaki smażone) 300 G
Z MIĘSEM 300 G
Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI 300 G
MICHA PIEROGOWA 12 szt.
UKRAINSKIE (ser, cebula, ziemniaki smażone) 300 G
Z MIĘSEM 300 G
Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI 300 G
FRYTKI 150 G
ZIEMNIAKI PIECZONE W MUNDURKACH 150 G
ZIEMNIAKI GOTOWANE 100 G
KLUSKI SZARE 100 G
SAŁATKA CEZAR do wyb. kurczak, krewetki, łosoś: SAŁATA RZYMSKA, POMIDOR KOKTAJLOWY, RUKOLA, CEBULA CZERWONA, SER GRANA PADANO, PALUCHY Z WŁASNEGO WYPIEKU
SAŁATKA GRECKA: SAŁATA RZYMSKA, SER FETA, POMIDOR KOKTAJLOWY, OLIWKI, OGÓREK ŚWIEŻY, CEBULA CZERWONA, PALUCHY Z WŁASNEGO WYPIEKU
MARCHEWKA ZE ŚMIETANĄ
MIZERIA (SEZONOWO)
SAŁATKA ŚRÓDZIEMNOMORSKA: SAŁATA RZYMSKA OGÓREK ŚWIEŻY, POMIDOR KOKTAILOWY, SOS WINEGRET
BURACZKI MARYNOWANE
COLESŁAW
KAPUSTA ZASMAŻANA NA BOCZKU
WARZYWA Z PATELNI NA MASEŁKU
JAJECZNICA Z TRZECH JAJ NA MAŚLE Z CHRUPIĄCA BAGIETKĄ I ROSZPUNKĄ
JAJECZNICA Z TRZECH JAJ NA MAŚLE Z BOCZKIEM, Z CHRUPIĄCA BAGIETKĄ
ŚNIADANIE ANGIELSKIE BABUNI: FRANKFURTERKI 2 SZT. JAJKO SADZONE, FASOLA W SOSIE POMIDOROWYM, PLACEK ZIEMNIACZANY, CHRUPIĄCA BAGIETKA, MASŁO, KETCZUP, MUSZTARDA, RUKOLA
JAJKO SADZONE Z CZIPSEM Z BOCZKU, Z CHRUPIĄCA BAGIETKĄ Z SOSEM HOLENDERSKIM, Z POMIDOREM, SAŁATĄ, RUKOLĄ
DIABELSKA: PIECZARKI SMAŻONE, CEBULA, SALAMI PEPPERONI, JALAPENO, SER MOZZARELLA
TRADYCYJNA: PIECZARKI SMAŻONE, SER MOZZARELLA
WŁOSKA: PIECZARKI SMAŻONE, CEBULA CZERWONA, SALAMI, POMIDOR, SER MOZZARELLA
POLSKA: PIECZARKI SMAŻONE, SZYNKA, CEBULA, SER MOZZARELLA
KUKU-RYKU: PIECZARKI SMAŻONE, KURCZAK GRILLOWANY, KUKURYDZA, OGÓREK KISZONY
TUNA: PIECZARKI SMAŻONE, TUŃCZYK , SER MOZZARELLA, RUKOLA
TRZY SERY: PIECZARKI SMAŻONE, SER PLEŚNIOWY, SER FETA, SER MOZZARELLA,
WIEJSKA: PIECZARKI SMAŻONE , KIEŁBASĄ , BOCZEK , KONFITURĄ Z CZERWONEJ CEBULI , SER MOZZARELLA
KOMPOZYCJA WŁASNA: SZEŚĆ SKŁADNIKÓW DO WYBORU
GÓRALSKA: PIECZARKI SMAŻONE,CEBULA, BOCZEK, OSCYPEK, SER MOZZARELLA, ŻURAWINA
HERBATA CZARNA, ZIELONA, MIĘTOWA
KAWA PO MAROKAŃSKU
AMARETTO
KAWA Z ADWOKATEM
CZEKOLADA NA GORĄCO
HERBATA
KAWA CZARNA
CAFFEE MACCHIATO
CAFFEE ESPRESSO
CAFFEE LATTE
CAPPUCCINO
IRISH COFFEE
ROYAL COFFEE
ICE COFFEE
KETCHUP ŁAGODNY
KETCHUP PIKANTNY
SOS CZOSNKOWY
SOS TYSIĄCA WYSP
SOS SAMBAL
CEBULA DYMKA
CEBULA PRAŻONA
CZOSNKOWE (ŚWIEŻY CZOSNEK)
ZIOŁOWE (POLSKIE ZIOŁA)
BEKONOWE (PIECZONY BEKON)
CEBULOWE (PRAŻONA CEBULKA)
HERBATA BABUNI: CZARNA HERBATA, KONFITURA Z MALIN ORAZ ŚWIEŻE OWOCE
HERBATA ROZGRZEWAJĄCA: CZARNA HERBATA I JAŚMINOWA, LIKIER POMARAŃCZOWY, POMARAŃCZA, KONFITURA Z MALIN
HERBATA WITAMINOWA: CZARNA HERBATA, ŚWIEŻY IMBIR, 2 G/200 ML PIGWA Z ODROBINĄ MIODU, CYTRYNĄ I GOŹDZIKAMI
HERBATA ZIMOWA: CZARNA HERBATA, MIĘTA, 2 G/200 ML, SOK IMBIROWY, POMARAŃCZA, CYTRYNA
SERNIK Z KARMELEM
SZARLOTKA Z LODAMI
LODY Z MUSEM MALINOWYM NA CIEPŁO
LODY WANILIOWE BITĄ ŚMIETANĄ
NALEŚNIKI TAJSKIE Z BANANEM i mleczkiem skondensowanym
CAPRI
CAMPARI
MARTELL
HENNESSY
METAXA
STOCK 84
BRANDY NAPOLEON
MOJITO: 100 ML RUM BACARDI, 50 ML WODA GAZOWANA, 1/2 LIMONKA 10 G CUKRU TRZCINOWEGO, MIĘTA,
COTTON CANDY COCKTAIL - ZNIKAJĄCY DRINK: SCHŁODZONE PROSECCO
JAMAJKA: 20 ML GRENADINY, 40 ML GINU, 20 ML MALIBU, 150 ML SOKU POMARAŃCZOWEGO
MALINOWY KRÓL: 40 ML RUMU BACARDI, MUS MALINOWY, MIĘTA, LIMONKA, WODA GAZOWANA
SZARLOTKA: 40 ML ŻUBRÓWKI, 100 ML SOKU JABŁKOWEGO, PRAŻONE JABŁKA, CYNAMON
APEROL SPRITZ: 40 ML APEROL, 100 ML PROSECCO, WODA GAZOWANA,
SŁONECZNE: BELLINI, PURÉE BRZOSKWINIOWE, 100 ML PROSECCO, 40 ML LIKIERU BRZOSKWINIOWEGO
OD ZMIERZCHU DO ŚWITU: 20 ML SYROPU BLUE CURACAO, 150 ML SOKU GREJPFRUTOWEGO, 40 ML WÓDKI, 40 ML JAGERMEISTERA
GORDON’S
SEAGRAM’S
LUBUSKI
ADVOCAT
MALIBU
TRIPLE SEC
BAILEY’S
BLUE CURACAO
CREME DE BANANES
COINTREAU
JAGERMEISTER
PASSOA
PEPSI LIGHT
MIRINDA
7 UP
LIPTON PEACH
LIPTON GREEN
SCHWEPPES
LEMONIADA Z SORBETEM
SOKI: POMARAŃCZOWY, GREJPFRUTOWY, JABŁKOWY, NAPÓJ CZARNA PORZECZKA
SOK ZE ŚWIEŻYCH POMARAŃCZY LUB GREJPFRUTÓW
WODA ŹRÓDLANA
DZBANEK WODY
1 lPEPSI
CARLSBERG 0,5 L
OKOCIM (LANE) 0,3 L
OKOCIM (LANE) 0,5 L
OKOCIM 0,5 L
OKOCIM 0% 0,5 L
OKOCIM PORTER 0,5 L
OKOCIM PSZENICZNE 0,5 L
PIWO GRZANE 0,5 L
PIWO GRZANE 0,3 L
SOK DO PIWA 50 ML
MIÓD GRZANY 200 ML
WINO GRZANE 200 ML
BACARDI LIGHT
SENIORITA
Jest to cuvee powstałe wyłącznie z odmiany Pinot Noir pochodzącej z 25-letnich krzewów. Słomkowo-żółty kolor z odcieniami miedzi. Podniebienie jest pełne dojrzałych białych owoców z nutami tostów.
TEQUILA OLMECA
MARTINI BIANCO
MARTINI ROSSO
MARTI ROSE
MARTINI EXTRA DRY
CHIVAS REGAL
JACK DANIELS
JIM BEAM
BALLANTINE’S FINEST
JOHNNY WALKER RED LABEL
JOHNNY WALKER BLACK LABEL
THE FAMOUS GROUSE
W zapachu przywodzi na myśl słodką manda- rynkę i mango.Usta są syte, pełne cytrusowo- -jabłkowych smaków.Grejpfrutowa kwasowość pozostaje na języku wraz z orzeźwiającym po- smakiem.
Bardzo wyraziste nuty mango, na końcówce de- likatna i przyjemna gorycz, z harmonijnym i dłu- giem wykończeniem. Polecane do ryb i owoców morza, duszonych lub pieczonych białych mięs i drobiu oraz kozich serów.
Świeże i dobrze zbudowane wino, z wyraźnymi akcentami cytrusów i dojrzałych owoców połu- dniowych. Bogate w aromaty jabłek i cytrusów, z subtelnymi nutami mango i papai. W ustach orzeźwiające, doskonałe na gorące dni. Dobrze komponuje się z rybami, drobiem, białymi mię- sami w sosach oraz serami kozimi i owczymi.
W zapachu obecne są aromaty owoców cytru- sowych, z wyczuwalnymi nutami owoców tropi- kalnych i ziół. Wino jest bardzo dobrze zbalan- sowane, ze świeżą kwasowością. Polecane do białego mięsa i ryb słodkowodnych.
Białe, delikatne wino, a jednocześnie pełne w smaku. Jego łagodny smak cytrusów i wiosen- ny zapach nadają delikatną, orzeźwiającą kwa- sowość i niepowtarzalną fakturę. Podawać jako aperitif lub z sushi, doskonale pasuje do kuchni śródziemnomorskiej.
Szczep Chenin Blanc znany jest jako Steen, któ- ry bardzo dobrze sprawdza się w klimatach afry- kańskich. Wytwarza się z niego wina orzeźwiają- ce, wyraziste, z aromatami owoców tropikalnych i cytrusów. W ustach jest zrównoważone, świe- że, z wyczuwalną słodką nutą na podniebieniu. Polecane do lekkich przystawek, ryb i drobiu.
Delikatne, mineralne białe wino, o aromatach gruszki, skórki cytrynowej, kolendry. Idealne jako aperitif, do zimnych przystawek, sałat oraz delikatnych wędlin i ryb
Delikatne wino o delikatnym słomkowym kolo- rze, wyczuwalne aromaty tropikalnych owoców. W ustach orzeźwiające z intensywnym zakoń- czeniem. Idealne w upalne dni, dobrze kompo- nuje się z grillowanymi mięsami.
W nosie przyjemne aromaty kwiatowe, ziołowe i owocowe, natomiast w ustach wyraźne sma- ki czarnej porzeczki, wiśni, jeżyny oraz borów- ki amerykańskiej. Polecane do ciemnych mięs i makaronów z sosami mięsnymi oraz do potraw z grzybami leśnymi.
Pełne i stateczne czerwone wino wytrawne o aromatach dojrzałych ciemnych owoców. Usta dobrze zbudowane, o smaku wywołują- cym skojarzenia z czarnymi czereśniami, lek- ko pikantne. Podawać do serów, wędlin, czer- wonego mięsa, dziczyzny.
W bukiecie odkrywamy wyraźne aromaty czer- wonych borówek, cedru, przypraw, lukrecji, wanilii, kakao. W ustach wyczuwamy smaki dojrzałych owoców, miękkie taniny, długie wy- kończenie z dominującymi nutami gorzkiej cze- kolady. Wybornie smakuje, kiedy podamy je do ciemnego mięsa lub serów.
Wino dojrzewało we francuskim i amerykań- skim dębie przez 5 miesięcy. Miękkie, okrągłe i bardzo przyjemne śródziemnomorskie wino o zrównoważonym kształcie, dobrej kwaso- wości. Bogate w ciało i owoce.
Strukturalne i dobrze ułożone wino, z aromata- mi i smakami dojrzałych malin oraz soczystych truskawek i wiśni, z nutami wanilii oraz aksa- mitną strukturą tanin. Polecane do lekkich mię- snych i warzywnych tapasów, pieczonego dro- biu, wieprzowiny.
Wino o gładkich taninach, w ustach lekko pi- kantne przyprawy, dojrzałe wiśnie i czarna ja- goda. Wyśmienity kompan do steków, kaczki, półtwardych serów.
Wyczuwalne nuty śliwki, czereśni i czarnej po- rzeczki przeplatane korzenną nutą. W ustach pełne, harmonijne z wyczuwalnymi gładkimi ta- ninami. Polecamy do dań mięsnych, pieczonych lub z rusztu, twardych serów.
Sangiovese z Abruzji to soczyste i pełne wino o aromatach i smakach dojrzałych wiśni, czere- śni i jagód, lekko pikantne, z delikatną taniną. Polecane do antipasti, makaronów z mięsnymi sosami, pizzy z wędliną lub mięsem, pieczonego schabu, miękkich serów.
Wyczuwalne aromaty czarnych porzeczek, wiśni i konfitur. W ustach świeże, z nutami owoców le- śnych i przypraw. Doskonale smakuje z daniami z grilla, pizzami, makaronami i dojrzewającymi serami.
Wino o dobrze zbudowanej strukturze, nasycone barwą ognistej czerwieni i fioletów. Bukiet odkrywa aromaty truskawek, porzeczek i jeżyn z delikatnym waniliowym niuansem. Doskonałe do deserów z czekoladą.
W zapachu dominują owoce – aromaty dojrzałych brzoskwiń, morel, kiwi i cytrusów. W ustach zrównoważona słodycz przeplatana kwasowością, nuty brzoskwini, grejpfruta, ananasa i banana
Półsłodkie lekkie wino, mocno owocowe, z wyraźnymi akcentami dojrzałych owoców południowych i cytrusów. W ustach lekko miodowe z dobrze zachowaną świeżością
W karafce 50cl
Wino musujące wytwarzane metodą Charmat – wyłącznie z odmiany Glera.Wino o złożonym aro- macie owoców tropikalnych, melona miodowe- go, zielonych jabłek, moreli, gruszki i cytrusów.
ABSOLUT VODKA
FINLANDIA
SMIRNOFF
WYBOROWA
BECHEROVKA
STOCK
ŻOŁĄDKOWA
ŻOŁĄDKOWA MIĘTOWA
ŻUBRÓWKA
WIŚNIÓWKA (CHERRY VODKA)
ORZECHÓWKA (WALNUT VODKA)
MIODULA (HONEY VODKA)
ŻURAWINÓWKA (CRANBERRY VODKA)